Comunicat de presa – 19.11.2012
19 noiembrie 2012
Gala Umanitară “CREDEM ÎN TINE” – 2012
8 decembrie 2012

Tribuna – 07.12.2012

Speranţa de sâmbătă seara

de Andra MARINESCU
andramarinescu@tribuna.ro
07 decembrie 2012 23:48

Orice persoană are dreptul la o viaţă şi la o educaţie modestă. De acest lucru a ţinut cont Asociaţia Umanitară “Alexandra Nanu”, care, împreună cu Asociaţia de Tineret “Become”, organizează sâmbătă, începând cu ora 18, la Sala Thalia, un spectacol susţinut cu rolul de a strânge fonduri pentru tinerii defavorizaţi înscrişi în program.

Nădejdea, dorinţa de a oferi un mediu egal pentru toţi, dar şi zâmbetul pe buze, reprezintă principiile după care se conduce Asociaţia Umanitară “Alexandra Nanu”, o organizaţie care îşi propune să susţină dezvoltarea educativă a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 19 ani, dornici să îşi finalizeze studiile, însă întâmpinând anumite obstacole în atingerea acestui scop. Asociaţia doreşte să ajute această latură şi întinde o mână de ajutor, astăzi având ca slogan “Credem în tine!”, indiferent de statutul social, apartenenţa religioasă sau etnică. Ea reuşeşte să “fure” câte un zâmbet celor 20 de copii şi prin cadouri sau excursii, în schimbul unei sume cuprinse între 150 şi 200 de lei, timp de zece luni, în funcţie de ciclul de învăţământ, incluzând astfel cheltuielile pentru şcoală, respectiv achiziţionarea de cărţi, dicţionare, calculatoare, îmbrăcăminte, alimente, tratamente stomatologice sau oftalmologice, precum şi de calculatoare. De aceea, Asociaţia de Tineret “Become”, implicată în viaţa socială, vine să acorde un sprijin necontenit, susţinând umanitar prin campania “Credem în tine!”, un proiect ce se va încheia la sfârşitul săptămânii cu un spectacol. Astfel, în cadrul acestei gale, Radu Nechifor, Magic Band, Sebastian Stan, Neluţu Hordobeţ şi formaţia “Junetrip” vor face parte din program. “Din punct de vedere artistic, o să ne dăm silinţa ca cei care o să fie acolo o să plece cu o linişte sufletească. Nimeni nu câştigă nimic, doar satisfacţie spirituală”, mărturiseşte Radu Nechifor, cel care mânuieşte cu pasiune naiul şi care promite că va oferi o părticică muzicală de refugiu.

Locurile în sală s-au ocupat deja. S-au vândut cele 420 de bilete ale spectacolului în mai puţin de şase zile, astfel că evenimentul se anunţă a fi unul de succes şi cu mii de ropote de aplauze..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *