Sibiu 100% – 16 noiembrie 2019
20 noiembrie 2019
Gala Umanitară “CREDEM ÎN TINE” – 2019
14 decembrie 2019

Comunicat de presa – 16.11.2019

A VIII-a ediţie a Galei Umanitare “CREDEM ÎN TINE”

Sibiu, 16 noiembrie 2019

În luna noiembrie 2019 se împlinesc opt ani de când activează Asociaţia Umanitară Alexandra Nanu – AUAN, asociaţie înfiinţată în memoria Alexandrei Nanu şi din aprilie 2015 şi în memoria tatălui ei – Ioan Nanu. Sprijinim educaţia copiilor/tinerilor între 6 şi 19 ani, cu rezultate deosebite la învăţătură şi venit net / membru de familie mai mic de 800 lei.

Datorită încrederii câştigate din partea dumneavoastră, AUAN s-a dezvoltat de la un an la altul tot mai mult, Ne desfăşurăm activitatea în baza unor proiecte care se întind pe perioada unui an şcolar. Proiectul AUAN pentru anul şcolar 2018-2019 a cuprins 50 de beneficiari dintre care 27 bursieri (suma învestită direct în beneficiarii AUAN / 2018-2019 a fost de 108.277 lei, reprezentând 80% din totalul cheltuielilor asociaţiei) şi am început Proiectul AUAN pentru anul şcolar 2019-2020 cu acelaşi număr de beneficiari, dintre care 21 bursieri şi lista rămâne deschisă.

În plus faţă de valoarea bursei, acolo unde a fost necesar, am decontat tratamentele stomatologice/oftalmologice, inclusiv aparate dentare, ochelari, considerând că sunt afecţiuni care nu suportă amânare. Foarte multe donaţii primite de la membrii şi simpatizanţii AUAN s-au dus tot către beneficiarii AUAN, în funcţie de necesităţile acestora.

Un număr de aproximativ 50 de copii primesc cadouri de Crăciun şi Paşte în valoare de 150 lei / beneficiar / fiecare sărbătoare menţionată.

Unul dintre bursierii AUAN a învăţat să cânte singur la chitară şi pian, neavând alternativă. Atât de mare era pasiunea pe acest domeniu încât l-am sponsorizat cu o orgă în valoare de 4.000 lei. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. De altfel, prin intervenţii punctuale, întotdeauna încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor AUAN prin sponsorizări: taxe de şcolarizare, participări la olimpiade, concursuri, festivaluri, etc.

La terminarea clasei a VIII-a, fiecare bursier AUAN primeşte, ca bonus, suma de 500 lei iar la terminarea clasei a XII-a, moment la care se încheie colaborarea cu AUAN, fiecare bursier AUAN primeşte suma de 1500 lei pentru a-i fi de ajutor în următorul pas în viaţă. În acest an am avut şapte bursieri care au terminat clasa a XII-a, actualmente toţi studenţi.

Pentru realizarea acestor proiecte, AUAN desfăşoară pe parcursul fiecărui an, campania “CREDEM ÎN TINE”, în scopul strângerii de fonduri şi se încheie cu o Gală Umanitară, organizată în luna decembrie împreună cu Asociaţia Internaţională de Tineret “Become” şi realizată de Radu Nechifor, cu care am avut o colaborare excepţională. În cadrul fiecărei Gale, domnul Helmut Detschelt din Vancouver Canada – membru de onoare AUAN, a acordat o Diploma de Excelenţă şi un Premiu în valoare de 5000 lei, unui tânăr, indiferent de situaţia lui materială, ce s-a remarcat la nivelul comunităţii prin rezultate şcolare sau aptitudini deosebite. Este, pentru toţi tinerii, un exemplu de ce pot realiza, prin forţe propri, atunci cand pot şi vor.

În acest an 2019 va avea loc cea de-a opta ediţie a Galei Umanitare “CREDEM ÎN TINE”, pe data de 14 decembrie, ora 19, sala Thalia Sibiu, unde vă aşteptăm, ca în fiecare an, cu mult drag.

Mulţumim tuturor celor care au avut încredere în noi: sponsorilor, donatorilor, celor care au redirecţionat 2% din impozitul/salariu, artiştilor care realizează Gala Umanitară “CREDEM ÎN TINE” pro-bono, simpatizanţilor AUAN şi, nu în ultimul rând, membrilor AUAN care – în baza voluntariatului – au desfăşurat an de an această activitate în folosul comunităţii.

SPONSORI :

S.C.Wenglor Electronic S.R.L., S.C. Geronimo-RO S.R.L., S.C.Paconstruct S.R.L., S.C.Diada Serv, CityFlowers, Pallet Express S.R.L., Serv Expert, Sun-Cookies, Simea Sibiu- Siemens, Stage & Showtech, Lubtech Corporation, SEO112, SC “Euroconf” SA, Alphaaftermarket Services, S.C.Parkitrans-Com SRL, Pensiunea Mai Sibiu. Pensiunea Rub, Logiclub Smart SRL, Baltur Sibiu SRL. LiveStream Romania.

PARTENERI media :

Sibiu 100%, Tribuna, Hermannstadter Zeitung, Kiss FM., Zile şi Nopţi, Consiliul Judeţean Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Filarmonica de Stat Sibiu.

Director executiv AUAN,

Nanu Dorica

Comments are closed.