Gala Umanitară AUAN „CREDEM IN TINE” – 12 decembrie 2017
15 aprilie 2018
Adunarea Generală Extraordinară AUAN – 02.09.18
5 septembrie 2018

Proiectul AUAN pentru anul scolar 2017-2018

Proiectul pe anul scolar 2017-2018 a fost cel de-al 6-lea Proiect al Asociatiei Umanitare Alexandra Nanu” – AUAN incheiat cu succes si a inclus un numar de 50 de beneficiari.

Suma totala investita de AUAN, in educatia copiilor/tinerilor, in proiectul pe anul scolar 2017-2018, a fost de 84597 lei, distribuita astfel :

59250 lei : burse lunare pentru cei 23 de bursieri AUAN (bursa tip I – 17 beneficiari si bursa tip II 6 beneficiari) conform contractelor incheiate cu ei;

15000 lei: cadouri de Paste/Craciun pentru 50 de copii/tineri;

6347 lei : tratamente stomatologice (inclusiv aparate dentare), tratamente oftalmologice (inclusiv ochelari), etc.;

4000 lei: bonus la terminarea clasei a VIII-a si a XII-a. Incepand din acest an beneficiarii care au terminat clasa a VIII-a au primit, fiecare ,500 lei si cei care au terminat clasa a XII-a cate 1500 lei. Am luat aceasta decizie pentru ca am costatat ca multi dintre beneficiari nu participa la evenimentele specifice perioadei, tot din motive financiare.

In 2018 am avut doi beneficiari care au terminat clasa a XII – moment in care se termina colaborarea intre ei si AUAN :

Debora – a intrat la Facultatea de Drept din Sibiu, pe locurile bugetate;

Mihai – in 2018 a fost al doilea an consecutiv cand el a obtinut Premiul I la Olimpiada Nationala de Pian, ceea ce i-a oferit posibilitatea sa urmeze orice conservator din Romania, fara examen de admitere.

Recital pian Mihai

Sumele defalcate pe fiecare beneficiar.

Multumim, din suflet, sponsorilor, donatorilor, celor care au redirectionat 2% catre AUAN, simpatizantilor AUAN, artistilor, ziaristilor – fara colaborarea lor nu am fi putut avea rezultatele aratate mai sus.

Va lasam sa trageti singuri concluziile despre gradul de satisfacere al beneficiarilor, citind mesajele acestora (de la cei care au dorit sa le publicam), date la sfarsitul proiectului..

1 – Raluca

Am spus ,,mulțumesc’’ de foarte multe ori pentru tot ce am primit din partea AUAN și de fiecare dată când voi avea ocazia, o voi spune din nou

În email-ul de acum câteva luni am scris despre cum am fost ajutată pe plan financiar, astăzi însă, voi încerca să abordez o altă perspectivă a ceea ce înseamnă colaborarea cu AUAN.

Pentru început aș vrea să încep cu o scurtă descriere a mea. Sunt o simplă fată de doar 15 ani, care în ciuda faptului că provine dintr-o familie modestă, încearcă din toate puterile să reușească în tot ceea ce face. Deasemenea, mă consider o persoană sensibilă și emoțională, chiar dacă uneori par rece sau retrasă. Prin această mică ,,descriere’’ vreau să subliniez faptul că la această vârstaă noi, adolescenții, suntem uneori nesiguri și neîncrezători în propriile puteri, având constantă nevoie de susținerea celorlalți. Această susținere o primim în mare parte de la familie și prieteni, dar eu una pot spune că mă număr printre norocoșii care sunt susținuți și de către AUAN.

Ce vreau să spun e că ajutorul primit prin colaborarea cu AUAN nu se bazează doar pe lucrurile primite, ci și pe suportul emoțional dat de oamenii care fac parte din asociație. Vedem zilnic lucruri oribile la televizor, de dimineața până seara, iar faptul că mai sunt oameni a caror fericire provine din ajutorul dat față de alții mă bucură. Părerea mea, a unei fete care încă nu are habar despre ce e viața, e că oamenii din cadrul acestei asociații au avut și ei momente grele în viața lor când poate au pierdut pe cineva drag și au vrut să renunțe sau cine știe ce li s-a întamplat. Cred că acești oameni s-au ridicat și din momentul acela s-au decis că nu vor ca alții să treacă prin aceași suferință, așa că ajută oamenii cum pot și fără măsură. Poate greșesc, poate că nu, dar știu un lucru sigur: făcându-i pe ceilalți din jur fericiți, se fac fericiți pe ei însuși și îi ajută să uite de amintirile dureroase. Repet, poate spun aberații, însă cred cu tărie că pentru toți oamenii pe care AUAN îi ajută, contează mult și cuvintele de alin și vorbele dulci spuse de reprezentanți, asta aplicându-se și în cazul meu.

Nu pot spune că mă consider cea mai deșteaptă și drăguță fată și deseori mă simt privită altfel de către ceilalți, dar vorbele frumoase spuse despre mine de cei care lucrează cu asociația, sincer, mă fac să mă simt bine cu mine însumi. Asta pentru mine e dovada clară că cea mai pură fericire, a mea, a altor beneficiari și a tuturor, vine din inimile altora și nu din lucrurile materiale. Într-adevăr că avem nevoie de acestea, dar ele nu semnifică nimic pe langă bunătatea și căldura celor din jur.

La școală mi se spunea că modul în care scriu și îmi aleg cuvintele reflecta ceea ce sunt și simt, iar că vorbele spuse de mine, chiar dacă nu îmi dau seama, îi sensibilizează pe oameni. Sper ca spusele mele să fi ajuns și la inima dvs. Mulțumesc.

2. – Andreea

Colaborarea mea cu AUAN… Ce pot spune… De la început şi până acum s-au întâmplat şi s-au schimbat multe lucruri.  

În afară de bursa pe care o primesc, AUAN m-a ajutat şi în legătură cu nişte probleme dentare, în special cu aparatul dentar lucru pentru care sunt recunoscătoare.  

Iar atunci când căutăm case de închiriat au căutat şi persoanele de la AUAN împreună cu noi ca să găsim ceva şi la un preţ accesibil.  Până la urmă a găsit tata o casă, unde locuim acum în chirie, dar intenţia persoanelor din cadrul AUAN de a ne ajuta chiar dacă nu ne cunosc personal şi  probabil aveau şi alte lucruri de făcut mi s-a părut frumoasă şi de aceea vreau să mulţumesc tuturor persoanelor care sprijină şi fac parte din AUAN pentru timpul acordat mie cât şi celorlalţi copii ce fac parte din această asociaţie, sper că veţi putea ajuta tot mai mulţi copii care poate nu au o situaţie materială prea bună, însă au voinţa de a învăța ca să îşi depăşească situaţia actuală şi ca atunci îşi vor întemeia o familie să le poată oferi un trai mult mai bun şi fără lipsuri.   

3. Ana, Petra si Samuel

Dragă Auan, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi. Bursele pe care le primim din partea dumneavoastră au fost și sunt un real sprijin atât în viața de zi cu zi , cât și pe plan educațional. Datorită acestui sprijin suntem mult mai motivați să obținem rezultate și  performanțe cât mai bune la școală. Va mulțumim de asemenea și de sprijinul financiar oferit pentru intervențiile stomatologice din anul școlar precedent. Ne sunteți un real sprijin și ajutor și va mulțumim foarte mult. Din mai multe puncte de vedere, ne simțim onorați să luam parte la acest proiect și sperăm să colaborăm și pe mai departe. 

4. Dominique

Mă bucur enorm de mult,că am avut parte de ajutorul vostru…Vă mulțumesc că m-aţi susținut de fiecare dată când am participat şi am reprezentat Sibiul la diferite festivaluri,fiindcă fără voi nu puteam face asta…Vă mulțumesc că mi-ați fost alături chiar şi în cele mai grele momente și că nu m-ați lăsat când aveam nevoie cel mai mult de un sprijin.Cu banii acordaţi mi-am putut permite să particip la concursuri şi mi-am putut cumpăra costumaţii de scenă.

Atunci când cânt,mă gândesc mereu la voi şi la tot ajutorul,pe care mi l-aţi oferit iar ce scriu în această scrisoare şi toate mulțumirile nu sunt de ajuns,pentru tot ce ați făcut pentru mine…Vă mulțumesc iarăşi pentru tot…Sunteți niște prieteni adevărați.
,,
Auan,eu te iubesc
Şi pentru tot îţi mulțumesc
Niciodată nu te voi uita
Vei rămane în inima mea!

5. Ioana

Vreau să ştiţi că vă iubesc foarte mult şi pentru mine sunteți familia mea numărul doi.Vă sunt recunoscătoare pentru tot sprijinul,pe care mi l-ați oferit şi vreau să vă mulțumesc că de fiecare dată credeţi în mine.

Bursa m-a ajutat foarte mult, deoarece mi-am putut cumpăra vitaminele necesare pentru sportul,pe care îl practic,echipament şi diferite haine.
Pentru tot ceea ce faceţi meritați o medalie de aur.

Comments are closed.