Caz social – decembrie 2015
12 decembrie 2015
Donatie – Kia Europe si Kia Germania-2015
21 ianuarie 2016

Tribuna – Gala AUAN 2015

FOTO/ VIDEO: Artiştii sibieni au cântat benevol pentru AUAN
Andra MARINESCU
455 vizualizari
Ca în fiecare an, emoția Asociației Umanitare “Alexandra Nanu” se trăiește și la Sala Thalia. Cea de-a patra ediție a proiectului “Credem în tine” s-a încheiat, recent, cu o gală cu caracter nobil, care a reușit să strângă 16.634 lei, din bilete și donații, bani ce vor merge în programul AUAN, pentru sprijinirea copiilor merituoși, care vor să învețe, dar nu au posibilități materiale și financiare. Pentru ei, au cântat zeci de artiști locali. Totodată, la Gala AUAN au fost oferite Premiul “Arțarul de Aur” și o medalie de aur Dianei Varga.Naistul Radu Nechifor, Forever Dance, Les Nuages Quartet, Dreamcatchers, Transition, Maria Cojocaru, Vlad Simon, Anca Mărginean, Mihai Teacă, Dominique Simionescu și Luana Prodea, cu toții au cântat sau dansat pentru AUAN.

Gala a fost prezentată de Nicolle Stănese Cioltea și dedicată lui Ioan Nanu, unul dintre membrii fondatori ai asociației și tatăl Alexandrei Nanu, sufletul organizației. “Dorim să vă mulțumim pentru prezența dumneavoastră la această gală, fapt ce subliniază încă o dată susținerea și aprecierea pe care le aveți față de noi. Nu putem decât să fim mândri că vă avem alături și că, împreună, pășim în atmosfera sărbătorilor de Crăciun. Pentru contribuția substanțială la organizarea primelor trei ediții ale galei, o dedicăm pe cea de-a patra domnului Ioan Nanu, tatăl Alexandrei, care, de opt luni, ne veghează și ne susține din ceruri”, a spus Anca Oprean, preşedintele AUAN. În semn de recunoştinţă, AUAN l-a numit pe Ioan Nanu cetăţean de onoare post-mortem al asociaţiei.

Pe scena de la Sala Thalia au fost interpretate unele dintre cele mai cunoscute melodii. De exemplu, Mihai Teacă a cântat, printre altele, melodia trupei Holograf, “Să nu-mi iei niciodată dragostea”, şi “Nessun Dorma” a lui Pavarotti. “Sunt fericită să fiu pentru a treia oară aici. Evenimentul acesta îmi dă întotdeauna emoţie”, a spus şi Anca Mărginean.  Premiu pentru Diana Varga Gala umanitară a cuprins şi premiul oferit de sibianul Helmut Detschelt, care, de ani buni, locuieşte în Canada. De trei ani, revine, în decembrie, în oraşul natal, să fie alături de AUAN. “Aici este unul din locurile unde mă simt cel mai acasă”, a spus acesta. În 2015, premiul de 5.000 de lei şi medalia de aur în valoare de 500 de lei au mers la Diana Varga, fostă elevă a Liceului de Artă Sibiu şi fost beneficiar AUAN, pentru locul I obţinut la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei.

În urma evenimentului, AUAN a reuşit să strângă 16.634 de lei, respectiv 11.000 lei din vânzarea biletelor şi 5.634 de lei din donaţii. Sumele vor fi alocate pentru programul AUAN ce priveşte sprijinirea educaţiei copiilor. “Îi mulţumim din suflet realizatorului şi sufletului spectacolului, Radu Nechifor, un artist în toate sensurile cuvântului. A fost de la început alături de noi”, au mai spus membrii AUAN. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia Internaţională de Tineret “Become”.

Comments are closed.