Comunicat de presa – 21.11.2015
20 noiembrie 2015
Caz social – decembrie 2015
12 decembrie 2015

Gala Umanitară “CREDEM ÎN TINE” – 2015

A IV-a ediţie a Galei Umanitare organizată de “Asociaţia Umanitară Alexandra Nanu” – AUAN împreună cu Asociația Internațională de Tineret “BECOME” sub genericul campaniei “CREDEM ÎN TINE”.

Mulţumim tuturor artiştilor invitaţi care, prin talentul lor deosebit au reuşit să transmită publicului emoţie, creând o atmosferă de poveste. Cu respect şi bucurie ii amintim: Radu Nechifor, Forever Dance, Les Nuages Quartet, Dreamcatchers, Transition, Maria Cojocaru, Vlad Simon, Anca Mărginean, Mihai Teacă, Dominique Simionescu, Luana Prodea. Spectacolul a fost prezentat de bine cunoscuta prezentatoare de televiziune Nicolle Stănese Cioltea.

Discursul Presedintei AUAN – Anca Oprean :

Buna seara si bine ati venit la cea de-a 4-a editie a Galei Umanitare – ce incheie Campania “CREDEM IN TINE”, organizata de “Asociatia Umanitara Alexandra Nanu” si Asociatia Internationala de Tineret “Become”.

In primul rand, dorim sa va multumim pentru prezenta dumneavoastra la aceasta gala, fapt care subliniaza inca o data sustinerea si aprecierea pe care o aveti fata de noi. Nu putem decat sa fim mandrii ca va avem alaturi, si impreuna, sa pasim in atmosfera Sfintelor Sarbartori.

Pentru contributia substantiala la organizarea primelor trei editii ale galei, dedicam aceasta, a IV editie, domnului Ioan Nanu – tatal Alexandrei, care, de opt luni, ne vegheaza si ne sustine din ceruri, pentru a continua ceea ce am inceput impreuna. În semn de recunoștință și apreciere, pentru contribuția deosebită în tot ceea ce a însemnat activitatea asociației, pentru devotamentul aratat membrilor AUAN, pentru susținerea morală și financiară a asociației, pentru grija față de beneficiarii AUAN, „Asociația Umanitară Alexandra Nanu” – AUAN i-a conferit domnului Ioan Nanu calitatea de Membru de Onoare – post-mortem. Va rămâne în inimile noastre un OM cu o înaltă ținută morală și un adevărat prieten.

Gala din aceasta seara vine in sustinerea proiectelor AUAN, proiecte ce se desfasoara pe perioada unui an scolar. AUAN acorda doua categorii de sustinere a copiilor/tinerilor care pot si vor sa-si cladeasca o cariera in viata si au venitul net / membru de familie <= 650 RON :

1. BURSA – pentru copii.tineri cu medii intre 9 si 10, sumele alocate sunt intre 250 si 300 ron/luna, in functier de ciclul de invatamant;

2. AJUT.FIN. SI MAT. – pentru copii/tineri cu medii intre 8 si 9, sumele aloclate fiind intre 150 si 200 ron/luna, in functie de ciclul de invatamant

In fiecare an scolar un numar de 20 de copii/tineri au beneficiat de una din aceste categorii, ponderea fiind bursierii ( peste 15) si aprox. 40 copii/tineri au beneficiat de cadouri de Craciun, Paste si 1 Iunie, in valoare de 150 ron/beneficiar, pentru fiecare din datele mentionate. Astfel, suma investita de AUAN in beneficiari, in 2015 , a fost de 65000RON. In plus, ca urmare a unei sponsorizari substantiala primita de la firma WENGLOR, am finantat un proiect al Liceului Energetic Sibiu ce consta in construirea unui laborator fonetic pentru limbi straine de care vor beneficia 450 elevi.

Aducem cele mai sincere multumiri lui Radu Nechifor, pentru realizarea acestui spectacol si pentru exceptionala colaborare avuta de-a lungul anilor, tuturor artistilor invitati care sustin spectacolul fara recompense financiare, si nu in ultimul rand d-rei Paula Stupariu, pentru contributia adusa la imbracarea in sarbatoare a salii Thalia.

Multumim din suflet tutror celor care au facut ca toate realizarile noastre sa fie posibile: sponsorilor, donatorilor, celor care au redirectionat 2% catre AUAN, simpatizantilor AUAN si ziaristilor prin intermediul carora am ajuns sa fim cunoscuti de Dvs.

Acordarea premiului de 5.000 lei :

Anca Oprean, presedinta AUAN : Continuam si in acest an cu traditia inceputa acum doi ani si anume acordarea unei Diplome de Excelenta si a unui Premiu, unui tanar sibian, indiferent de situatia lui materiala, ce s-a remarcat la nivelul comunitatii prin rezultate scolare sau aptitudini deosebite.

In acest an Diploma de Excelenta si Premiul de 5000 ron, vor fi acordate domnisoarei Diana-Amalia Varga, fosta eleva a Liceului de Arta Sibiu și fosta beneficiara AUAN, iar din toamna acestui an studenta la Facultatea de Arta și Design din Cluj-Napoca, secția pictura, pentru locul I obținut la Olimpiada Naționala de Arte Vizuale, Arhitectura și Istoria Artei.

Premiul nu este din bugetul AUAN, ci pus la dispoziție AUAN-lui, de unul din membrii sai de onoare, Dl. Helmut Detschelt, din Vancouver- Canada, care a revenit in tara, pentru a treia oara, in mod special pentru acest eveniment. Dle Detschelt, va invit in scena pentru a inmana premiul. Multumesc!

Inregistrarea integrala a Galei:

 Din vânzarea biletelor și donațiile făcute s-a strâns suma de 16634 RON(11000/bilete + 5634/donatii), bani ce vor merge in programul AUAN, pentru sprijinirea educaţiei copiilor merituoşi, venind astfel în întâmpinarea nevoilor lor pentru o viaţă plină de realizări.

Sponsorii AUAN :

S.C.Wenglor Electronic S.R.L., S.C. GERONIMO-RO S.R.L.,   S.C.PACONSTRUCT S.R.L., S.C.Florke Production SRL, CITY FLOWERS , SUN- COOKIES, S.C.DIADA SERV SRL, SIMEA SIBIU – SIEMENS, STAGE & SHOWTECH, S.C.IMAGE VIDEO BROADCAST SRL, ALPHA AFTERMARKET SERVICES, S.C.PARKITRANS-COM SRL.

Partenerii media :

KISS FM, Sibiu 100%, Tribuna, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Multumim conducerii Filarmonicii Sibiu, în mod special domnului director tehnic Aurel Antonie pentru intelegerea si sprijinul manifestat in organizarea acestui eveniment.

Comments are closed.