Sibiu 100% – 26.07.2014
26 iulie 2014
SIBIU CAPITALA MUZICALA- sept.2014
18 septembrie 2014

Proiectul AUAN pentru anul scolar 2013-2014

Proiectele AUAN se desfasoara pe intreaga perioada a unui an scolar, incepand din luna septembrie a fiecarui an, timp de 10 luni.  

Proiectul pentru anul scolar 2013-2014 a cuprins 29 beneficiari, suma totala achitata/beneficiari a fost de 39.394,93 RON (Sume achitate 2013-2014 ) iar criteriile de selectie a beneficiarilor au fost:

 • performanta scolara;
 • solicitantul sa aiba varsta intre 6 si 19 ani;
 • venitul net / membru de familie sa fie mai mic de 500 RON;

In anul scolar 2013-2014 AUAN a avut patru categorii de sprijin acordat beneficiarilor – in functie de performanta scolara a acestora si anume :

 1. I. BURSE – 9 beneficiari in sem.I si 10 beneficiari in sem.II;
 • media generala intre 9 si 10, respectiv calificativul FB.
 • bursele au constat in sume lunare, in functie de ciclul de invatamant si anume:
 •          – clasele  I – IV    : 150 RON / luna  =>  1500 RON / an scolar;
 •          – clasele  V – VIII : 175 RON / luna  =>  1750 RON / an scolar;
 •          – clasele  IX – XII  : 200 RON / luna  =>  2000 RON / an scolar.
 • – cadouri de Paste = 150RON/beneficiar si Craciun = 150 RON/beneficiar;
 • – cadouri de 1 iunie;
 • – donatii ocazionale facute de membrii si simpatizantii AUAN.
 1. II. AJUTOR MATERIAL SI FINANCIAR – 5 beneficiari in sem.I si 5 in sem.II;
 • media generala intre 8 si 9, respectiv calificativul B.
 • ajutorul a constat in sume lunare, in functie de ciclul de invatamant si anume :
 •         – clasele  I – IV    : 100 RON / luna  =>  1000 RON / an scolar;
 •         – clasele  V – VIII : 125 RON / luna  =>  1250 RON / an scolar;
 •         – clasele  IX – XII  : 150 RON / luna  =>  1500 RON / an scolar.
 • – cadouri de Paste = 150RON/beneficiar si Craciun = 150 RON/beneficiar;
 • – cadouri de 1 iunie;
 • – donatii ocazionale facute de membrii si simpatizantii AUAN.
 1. III. INTERVENTII PUNCTUALE – 4 beneficiari in sem.I si 5 in sem.II;
 • media generala mai mica de 7.
 • ajutorul a constat in :
 •         – ocazional – pentru sustinerea unui talent, daca rezultatele scolare s-au                      incadrat la categoria  “BURSE” ;
 •         – ocazional – strict pentru cazuri de urgenta o suma egala cu 500RON /  an, in              cazul celor cu media genera sub 8;
 • – cadouri de Paste = 150RON/beneficiar si Craciun = 150 RON/beneficiar;
 • – cadouri de 1 iunie;
 • – donatii ocazionale facute de membrii si simpatizantii AUAN. 
 1. IV. NUMAI CADOURI DE CRACIUN, PASTE si 1 IUNIE– 10 beneficiari;
 • Nu am pus nici o conditie cu privire la performanta scolara, de obicei sunt fratii si surorile beneficiarilor AUAN cuprinsi in primele trei categorii.

Am diferentiat ajutorul acordat pentru a stimula cresterea performantei scolare a beneficiarilor. La sfarsitul primului semestru scolar s-a facut o reevaluare a situatiei scolare a fiecarui beneficiar si in cazul  in care s-au constatat conditii diferite fata de contractul  initial, s-a incheiat un Act Aditional la contract in baza caruia beneficiarul a fost inclus la categoria a caror conditii erau indeplinite.

Sumele alocate beneficiarilor au fost destinate strict nevoilor acestora, cu precadere pentru ridicarea performantei scolare. Responsabilul de caz –membru AUAN, a avut obligatia ca, impreuna cu beneficiarul, sa analizeze prioritatile nevoilor acestuia, sa-si dea acordul asupra cumparaturilor pe care urma sa le faca beneficiarul si in maxim doua zile sa deconteze contravaloarea facturilor primite de la beneficiar,  conform contractului individual incheiat intre AUAN si beneficiar.

Intreaga activitate se desfasoara in baza unui contract individual incheiat intre AUAN si beneficiar, contract in care sunt stipulate foarte clar: obiectul contractului, durata lui si obligatiile partilor. 

Proiectul AUAN pentru anul scolar 2013 – 2014 a fost posibil datorita:

 •  sponsorilor AUAN https://www.alexandrananu.ro/sponsori/ ;
 •  donatorilor din tara si din afara tarii, cunoscuti si necunoscuti, carora AUAN a reusit sa le transmita bunele sale intentii :https://www.alexandrananu.ro/donatii/-donator/;
 • a celor aprox.700 de persoane fizice care au optat pentru directionarea a 2% din impozitul  pe venitul anului 2013 in contul AUAN, conform legislatiei romane in vigoare;
 • si nu in ultimul rand, a membrilor AUAN, care cu o daruire exemplara, prin munca lor, dar si foarte importante contributii banesti directe, au reusit sa faca din AUAN o asociatie solida si de incredere pentru beneficiari sicomunitate https://www.alexandrananu.ro/cine-suntem/despre-auan/  . 

 Tuturor le aducem cele mai calde multumiri. 

Ca de fiecare data, la sfarsitul unui an scolar, cerem parerea beneficiarilor despre cum au perceput ei colaborarea cu AUAN. Redam mai jos cateva din parerile beneficiarilor – asa cum au fost ele exprimate :

1.

Sprijinul venit din partea “Asociatiei Umanitare Alexandra Nanu” a fost de mare ajutor atat in viata mea cat si a familiei mele. Aflandu-ne intr-o situatie critica, pot spune ca prin intermediul unor oameni deosebiti, Dumnezeu a avut grija si de mine. Nu am visat vreodata ca cineva sa imi intinda o mana de ajutor insa realitatea a fost alta. Prin intermediul A.U.A.N. am reusit sa trec cu brio peste acest an scolar in care cerintele erau mult mai mari: diverse manuale, culegeri, rechizite si imbracaminte pe care le-as fi achizitionat cu greu.
Nu stiu cui ar trebui sa ii multumesc prima data! Asociatiei care face multi copii si in acelasi timp familii fericite, printre care si eu; sau Lui Dumnezeu, care mi-a scos in cale aceste persoane cu un suflet de-a dreptul mare carora le doresc tot binele din lume pentru ambitia si bunatatea de care dau dovada. Cred ca un inger ne vegheaza si este foarte incantat de faptale lor iar drept multumire, vreau sa ajut la continuarea acestor fapte umanitare, stiind ca sunt numerosi copii care doresc sa invete si tind la o viata mai buna dar modesta.
Cu stima si mii de multumiri,
(eleva clasa a XI-a)

2.

Asociatia Umanitara Alexandra Nanu m-a sponsorizat cu o bursa in fiecare luna timp de un an. Aceasta bursa m-a ajutat foarte mult deoarece am putut participa la cateva concursuri la care n-as fi avut ocazia sa concurez daca nu ar fi fost aceasta asociatie.
Aceasta asociatie nu m-a ajutat doar cu o bursa ci mi-a fost mereu aproape la bine si la greu. Mereu mi-a dat putere si incredere, incurajandu-ma. Daca m-ar ajuta in contunuare cu bursa pentru anul urmator mi-as dori sa fac niste ore speciale in Jazz. Costurile sunt ridicate deoarece profesorii specializati in jazz sunt la Bucuresti.
Sunt recunoscatoare doamnelor Nanu Dorica si Oprean Anca care mereu mi-au fost alaturi si daca as putea sa le ajut as face-o.
Niciodata nu pot sa uit ca aceasta asociatie m-a ajutat.
(eleva clasa a VI-a)

3.

Draga A.U.A.N.,
Iata ca a mai trecut un an, timp in care eu am invatat. De fiecare data cand repet la pian imi aduc aminte cu drag de voi. Ajutorul vostru mi-a adus si la pian rezultate excelente.
Va multumesc ca de Pasti si de Craciun v-ati gandit si la mine.
Promit ca ma voi pregati in continuare la fel de bine.
Cu multa dragoste,
(eleva clasa a III-a)

4.

Noi suntem Ana, Petra si Sami. Facem parte dintr-o familie de 8 copii cu vartse cuprinse intre 3 si 20 ani. Din pacate, parintii nostri au divortat in urma cu un an, deoarece tatal nostru ne-a parasit. Acum locuim doar cu mama si cu bunica din partea mamei. Avem o casuta draguta cu gradina de zarzavaturi, o gradinita cu flori si vita-de-vie.
Datorita ajutorului primit din partea asociatiei AUAN, am putut beneficia de toate rechizitele necesare in timpul anului scolar, de imbracamintea corespunzatoare, alimente si tratamente stomatologice. Suntem foarte recunoscatori asociatiei pentru tot sprijinul acordat precum si pentru minunatele cadouri primite cu ocazia sarbatorilor de Craciun, Paste si 1 iunie.
Va multumim din suflet !
(Ana si Petra – eleve clasa a VII-a; Sami – elev clasa aVI-a)

5.

Catre „A.U.A.N”,
Multumesc mult AUAN pentru tot ce faceti, pentru multele bucurii daruite si pentru ca existati. Am facut parte din beneficiarii echipei AUAN din semestrul II al anului scolar 2013-2014 si le multumesc pentru tot. Am avut parte de multe surprize placute, incepand cu Craciunul din 2013 cand am primit foarte multe dulciuri si alimente. Apoi echipa AUAN ne-a sustinut pe mine si familia mea pe tot parcursul semestrului. De Pasti am primit din nou cadouri frumoase, multe dulciuri si o rochita frumoasa de care m-am bucurat foarte mult si apoi de ziua copilului ne-au daruit niste vouchere pentru K.F.C. cu care am mers in oras cu familia mea si le-am facut eu cinste si ne-am distrat foarte frumos.
Multumim mult AUAN pentru tot ce ati facut si faceti pentru noi !!
(eleva clasa a I-a)

6.

Vreau sa multumesc inca o data pentru tot sprijinul si ajutorul pe care l-am primit si in acest an scolar de la AUAN. Cu ajutorul dvs., am si eu calculatorul meu, cu ajutorul caruia am putut sa-mi fac proiectele cerute la scoala. Anul acesta scolar am avut rezultate mai bune fata de anul trecut (9.52, fata de 9.33 anul trecut). Va voi trimite si o copie dupa mediile din `carnet si caracterizarea primita de la dna. diriginta pentru anul scolar care s-a incheiat.
Nu am uitat nici de consultatia gratuita la dentist, care mi-a fost de ajutor si de la care am primit sfaturi si indrumari importante.
Vreau, de asemenea, sa-i multumesc d.nei Beju pentru tot!
Multumesc din suflet pentru tot !
(eleva clasa a VII-a)

7.

Draga Doamna Director al Asociatiei AUAN,
Va scriu aceasta scrisoare pentru a-mi exprima recunostinta fata de sprijinul acordat familiei mele, aflata intr-o situatie in care posibilitatile materiale sunt modeste.
In ce priveste bursa acordata in cele cinci luni, pot spune ca mi-a fost cu adevarat necesara in completarea venitului, prin care am putut achizitiona materialele cerute de scoala precum si cele trebuincioase traiului zilnic : alimente si imbracaminte. Cu ajutorul dumneavoastra, mi-am putut rezolva problemele dentare si in mod special as vrea sa va multumesc pentru cadourile obtinute cu ocazia sarbatorilor religioase.
In privinta colaborarii cu responsabilul de caz, Doamna Mihaela Beju, pot afirma ca a fost in favoarea mea, in sensul ca a fost aproape de mine la nevoie, informandu-ma despre drepturile si indatoririle mele fata de Asociatie. De asemenea mi-au fost utile si sfaturile primite in folosirea corecta a resurselor materiale primite
Pe langa ajutorul dat de asociatie m-am bucurat ca s-a implicat si scoala, prin intermediul doamnei diriginte, care m-a sustinut si mi-a evaluat posibilitatile intelectuale si comportamentul pe parcursul anului scolar.
Mai mult de atat, clasa a IX-a reprezentand o perioada diferita in viata mea, un nou inceput, m-a facut sa realizez cat de importante sunt scoala, familia dar si sustinerea celor din jur, respectiv efortul depus de asociatia Dvs.pentru sprijinirea familiilor aflate in dificultate.
De aceea, sper ca in viitor rezultatele mele scolare sa se incadreze in normele stabilite in contract si de asemenea va doresc multa sanatate si succes in continuare Dumneavoastra, membrilor si sponsorilor AUAN.
(eleva clasa a IX-a)

8.

Catre AUAN,
Va multumesc pentru tot ce am primit de la asociatie, deoarece au fost lucruri pe care parintii nu si le permiteau. As dori, daca se poate, sa folosesc banutii pentru meditatii limbi straine.
Imi voi da silinta pentru a va incanta cu rezultate din ce in ce mai bune.
Va multumesc pentru tot ce ati facut pentru mine.
Cu respect,
(eleva clasa a IV-a)

9.
Dragii mei,
Consider ca activitatea Asociatiei „Alexandra Nanu” este foarte benefica. Eu sunt multumita si nu am nemultumiri.
Cu respect,
(eleva clasa a V-a)

10.
Numele meu este Rares si locuiesc in Sibiu la matusa si unchiul meu. Pentru mine AUAN inseamna un ajutor cu care am putut sa fact multe lucruri.
Vreau sa multumesc mult doamnei Nanu pentru ca a infiintat asociatia. Datorita ei multi copii sunt ajutati.
De asemenea vreau sa multumesc oamenilor care m-au ajutat.
Sper ca toti copiii sa-si construiasca un viitor si sa ajunga bine in viata.
(elev clasa a V-a)

Comments are closed.