Tribuna – 22.07.2014
23 iulie 2014
Sibiu 100% – 26.07.2014
26 iulie 2014

Cei 90 de ani ai Dr. Eugen Simion Dragoman !

“Acum, dupa ce v-am depanat  fuiorul vietii mele, ce parere aveti despre faptul  ca am implinit 90 de ani, este mult sau putin?” …a intrebat la finalul cuvantului adresat familiei si prietenilor din München si Sibiu, doctorul Eugen Simion Dragoman.  Au fost doua petreceri aniversare pline de voie buna si emotie, una in orasul adoptiv, München, alta in orasul natal, Sibiu, ambele in scop caritabil. Dr. Eugen Dragoman a decis,ca la implinirea frumoasei varste de 90 de ani, sa  invite numeroasa familie si bunii prieteni cu indemnul de a nu-i oferi cadouri, ci a dona pentru copiii ajutati de “Asociatia Umanitara Alexandra Nanu” – AUAN, sa isi cladeasca prin invatatura un viitor mai bun.

Tatal Dr. Eugen Dragoman a fost invatator in Nocrich si si-a incurajat fiul sa urmeze studiile de medicina la Cluj. Vremurile insa nu au fost din cele mai linistite, caci istoria a cunoscut un razboi teribil, fara precedent. Al doilea razboi mondial a gasit studentii romani din Ardeal scandand numele regelui si aparand valorile nationale. Printre ei se afla si Eugen Dragoman care a fost silit sa infrunte fortele potrivnice nobilelor idealuri in cei 6 ani de studentie. Cand apele s-au mai domolit si-a cladit propria familie la Sibiu, unde a lucrat ca ortoped, chirurg si a inceput constructia unei case. Avea un baiat si o fata, iar viata se derula  in tihna. N-a durat insa mult, caci la cei cinci anisori ai sai, baiatul cel mare al Dr. Dragoman a plecat spre Ceruri, rapus fiind de o boala grea, fata de care medicina s-a vazut neputincioasa.  Credinta nestramutata l-a ajutat sa treaca peste  incomensurabila durere, iar bunul Dumnezeu l-a invrednicit dupa multi ani de truda sa-si termine caminul pentru familia sa. Apoi au plecat cu totii in vizita la prieteni in Germania, nebanuind ca aceasta tara le va ramane gazda buna pentru mult timp de atunci incoace. Chiar si acum, dupa ce si-a redobandit casa din Sibiu in urma unui proces de 20 de ani, Domnul dr. Dragoman penduleaza intre Sibiu si München.

Destinul sau si destinul  tinerei Alexandra Nanu, in memoria careia a luat nastere „Asociatia Umanitara Alexandra Nanu“ – AUAN, s-au intrepatruns acum, la cativa ani distanta de cand unul isi ajuta oamenii aflati la nevoie aici pe Pamant iar celalalt a plecat sa vegheze din Cer si sa imprastie speranta ori de cate ori ne ridicam privirea spre stele.  Ce au ei in comun? Iubirea de semeni, iar iubirea vine dintr-o constiinta pura si dintr-o credinta sincera ( Filipeni, 1:4).

„Asociatia Umanitara Alexandra Nanu“ ii doreste Domnului Dr. Eugen Dragoman, multi ani  cu sanatate si bucurii alaturi de cei dragi  si ii multumeste pentru considerabilele donatii stranse.

We cannot display this gallery

“Asociatia Umanitara Alexandra Nanu” – AUAN

(Articol scris de Cristiana Zanea ex-presedinte AUAN)

Comments are closed.