Tribuna 30.10.2012
30 octombrie 2012
Sibiu 100% – 05.11.2012
5 noiembrie 2012

Comunicat de Presa 31/10/2012

 Un an de la infiintare

“Asociatia Umanitara Alexandra Nanu” – AUAN, sprijina material si financiar copiii si tinerii, cu varste intre 6 si 19 ani, care doresc si pot sa-si desavarseasca studiile, sa-si cladeasca o cariera profesionala, dar sunt lipsiti de mijloace materiale.
Proiectul AUAN pentru anul scolar 2012-2013

proiect care a inceput in luna septembrie, se intinde pe o perioada de 10 luni si cuprinde 20 de beneficiari ce au varste intre 10 si 18 ani : clase I-IV : 6 beneficiari, clasele V-VIII : 6 beneficiari si clasele IX-XII : 8 beneficiari.

Criteriile de selectie a beneficiarilor sunt :

 • performanta scolara;
 • solicitantul sa aiba varsta intre 6 si 19 ani;
 • venitul net / membru de familie sa fie mai mic de 500 RON.

Sumele alocate pe beneficiari sunt diferite, in functie de ciclul de invatamant :

 • clasele I – IV : 150 RON / luna => 1500 RON / an scolar;
 • clasele V – VIII : 175 RON / luna => 1750 RON / an scolar;
 • clasele IX – XII : 200 RON / luna => 2000 RON / an scolar.

Acesti bani sunt destinati strict nevoilor beneficiarilor. Responsabilul de caz AUAN are obligatia ca, impreuna cu beneficiarul, sa analizeze prioritatile nevoilor acestuia, sa-si dea acordul asupra cumparaturilor pe care urmeaza sa le faca beneficiarul si in maximum doua zile sa deconteze contravaloarea facturii primita de la beneficiar, factura ce atesta achizitionarea bunurilor convenite anterior (conform contractului incheiat intre AUAN si beneficiar).

Nevoile beneficiarilor, identificate in timpul anchetelor sociale, sunt:

 • alimente, imbracaminte, incaltaminte;
 • carti, caiete, rechizite, culegeri, dictionare;
 • tratamente stomatologice, aparate dentare;
 • consultatii oftalmologice, ochelari de vedere;
 • abonamente transport la si de la scoala;
 • tabere, excursii.

De Craciun si Pasti, toti copiii, tinerii la care AUAN a facut anchete sociale si care sunt in numar de 25 pana acum, vor primi cadouri, reprezentand alimente si dulciuri, in valoare de 150 RON / copil.

Informatii complete despre proiect si beneficiari vor aparea, in curand, pe site-ul AUAN, pagina : https://www.alexandrananu.ro/proiecte/proiecte-in-derulare-2/

Pe parcursul verii 2012, AUAN a rezolvat si unele interventii punctuale in folosul beneficiarilor si a familiilor lor.

Orice copil, tanar care se incadreaza in criteriile de selectie AUAN, mai sus mentionate, poate aplica pentru un sprijin din partea AUAN, pe site-ul AUAN.

Acest sprijin acordat de AUAN este de fapt o recunoastere a meritelor copiilor, tinerilor ambitiosi, care au rezultate bune la invatatura si vor sa realizeze ceva in viata. Daca in acest moment, toti beneficiarii cuprinsi in proiectul AUAN, nu doresc sa le fie cunoscuta identitatea, datorita anumitor mentalitatii existente in societate, speram ca intr-un timp relativ scurt, sa reusim sa-i facem sa se simta mandri de fapul ca AUAN i-a selectat pentru a fi premiati.

Proiectul pentru anul scolar 2012 – 2013 a fost posibil datorita :

 • increderii in AUAN a doua firme de renume national si international care isi desfasoara activitarea in Sibiu: S.C.Wenglor Electronic S.R.L., S.C.Euroconf S.A., care inteleg sa se implice si in rezolvarea problemelor sociale ale comunitatii;
 • donatorilor din tara si din afara tarii, cunoscuti si necunoscuti, carora AUAN a reusit sa le transmita bunele sale intentii;
 • tuturor persoanelor fizice care au optat pentru directionarea a 2% din impozitul pe venitul anului 2011 in contul AUAN;
 • si, nu in ultimul rand, a membrilor AUAN, care, cu o daruire exemplara, prin munca lor, au reusit sa faca din AUAN o asociatie solida si de incredere pentru beneficiari si comunitate.

Tuturor, le aducem cele mai calde multumiri si avem speranta ca acesta este doar inceputul.

Pe data de 8 Decembrie 2012, ora 18:00, la Sala Thalia Sibiu, “Asociatia Umanitara Alexandra Nanu”, organizeaza un spectacol specific sarbatorilor de iarna, in scopul obtinerii fondurilor necesare sustinerii activitatii ce-o desfasoara.

Dorica Nanu
Director Executiv AUAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *