Evenimentsibiu.ro 17.05.2012
17 mai 2012
Antena 1 Sibiu 18.05.2012
18 mai 2012

Jurnaldesprematuritate 17.05.2012

ASOCIAŢIA UMANITARĂ ALEXANDRA NANU
Eu, din păcate, nu am cunoscut-o înainte pe Alexandra. Pentru mine EA este doar din descrierea asociaţiei înfiinţate in memoriam de către părinţii şi prietenii ei. Eu o cunosc pe prietena ei cea mai bună, care mi-a fost o foarte apropiată colegă de facultate.
…astfel, după o perioadă lungă de şoc şi durere, am început să cochetăm cu ideea unei asociaţii…a fost şi este foarte dureros să ne imaginăm (mai ales pentru părinţi, fiind unicul lor copil) că Alexandra nu mai este printre noi…trebuia să facem ceva să o avem mereu prezentă…şi iată-ne aici, azi, bucurându-ne că Alexandra ne-a unit din nou… – Anca.
Şi astfel, din povestea Alexandrei şi cuvintele Ancăi, am înţeles mult mai bine ideea asociaţiei: de a-i ajuta pe copiii talentaţi şi cu rezultate şcolare deosebite, dar cu situaţii materiale precare. Noi, în lumea noastră şi fără timp, nici nu realizăm câte bucurii şi şanse am putea aduce unor asemenea copii, care prin inocenţa lor şi motivaţia de cunoaştere, pe care noi ne-am pierdut-o cândva, ar putea ajunge într-o zi oameni mari.
De aceea, vă rog ca dacă după ce citiţi povestea Alexandrei şi a minunaţilor oameni din jurul ei, care îşi doresc să ajute cum ar fi vrut şi ea, şi consideraţi că putem sprijini acest scop deosebit de nobil, vă rog să mă ajutaţi ca la rândul meu să promovez această asociaţie. Poate aveţi cunoştinţe care pot face sponsorizări sau cunoaşteţi cazuri ale unor copii deosebiţi aflaţi în situaţii nefericite.
Faptele bune nu se vor număra niciodată pe Pământ, dar, undeva sigur se va ţine cont de ele, în sufletul nostru măcar.
Sibianca Alexandra Nanu ar fi împlinit pe 18 mai frumoasa vârstă de 28 de ani. Din nefericire, Alexandra nu mai este printre noi din luna octombrie 2010, când a murit subit din cauza unei afecțiuni grave pe care nu o bănuia nimeni.
Alexandra Nanu a lăsat însă în urma ei multe amiciții și dragostea ei pentru cei din jur, care i-a animat pe părinții și pe prietenii ei să lanseze un  proiect inedit, prin care să-i păstreze memoria vie și în același timp să îi bucure sufletul acolo unde este.
Astfel s-a născut ambițiosul proiect numit Asociația Umanitară Alexandra Nanu – AUAN, care se va lansa pe 19 mai, la ora 12.00, la Pensiunea Apfel House în Cisnădioara.
“Sinceritatea, altruismul, seriozitatea, iubirea sunt cele mai importante trăsaturi de caracter ale celei care a fost Alexandra Nanu și pe care soarta a luat-o subit dintre noi în luna octombrie 2010, la doar 26 ani, din cauza unei afecțiuni grave nebănuită la momentul respectiv. Atât de puternic și-a pus amprenta asupra noastră, încât noi, părinții și prietenii apropiați, am dorit să facem ceea ce ea ar fi făcut cu mare dăruire. Astfel a luat ființă Asociația Umanitară Alexandra Nanu, ca  asociație non-guvernamentală, non-profit, nepartizană politic. Înființată în luna noiembrie 2011 și devenită persoană juridică română de drept privat în ianuarie 2012, funcționează în conformitate cu legislația română privind asociațiile și fundațiile” spune Dorica Nanu, mama Alexandrei și directorul executiv al AUAN, în comunicatul trimis la redacție.
Misiunea AUAN este de  a acorda  strânge fonduri pentru a acorda ajutoare materiale, financiare și consiliere tinerilor între 6 și 19 ani, care doresc și pot să-și clădească o carieră profesională, dar sunt defavorizați de situația financiară precară a familiilor din care provin. Primele sponsorizări au venit deja chiar de la firma la care Alexandra Nanu a lucrat, Wenglor Sibiu, al cărei patron, Dieter Baur, a oferit AUAN un cec de 10.000 de euro.
Membri Asociației Umanitare Alexandra Nanu
Unul dintre primele proiecte ale AUAN își propune să acorde ajutor material și financiar pe perioada unui an școlar, începând cu anul școlar 2012-2013, unui număr de 20 de tineri. Cazurile sunt selectate pe baza anchetelor sociale făcute de membrii asociației, ținând cont de două criterii,    performanța școlară,   venitul net/membru de familie să fie mai mic de 500 lei. Până în prezent s-au făcut deja 19 anchete sociale.
Asociația Umanitară Alexandra Nanu a pornit în forță și cu mult entuziasm să susțină cauze bune.
Pe pagina de internet a AUAN, www.alexandrananu.ro, puteți afla mai multe detalii despre ineditul proiect, puteți propune cazuri și deasemenea puteți face donații.
Cine a fost Alexandra Nanu (1984-2010)
Alexandra Nanu s-a născut în Cisnădie, județul Sibiu în 1984. A copilărit la Ilimbav alături de bunicii din partea mamei și Sibiu alături de părinți și bunicii din partea tatălui, înconjurând-o cu multă dragoste și atenție și insuflându-i încă de mică, dorință de a descoperi, vedea și învăța lucruri noi. Fire ambițioasă și optimistă, a reușit mereu să îi inspire pe cei din jur, să le dea încredere în în propriile forțe și să îi convingă că e mult mai ușor când faci ceva din suflet … pentru suflet.
Alexandra a urmat studiile universitare în domeniul filologiei în orașul natal, dar mereu a vrut să își depășească limitele și să își lărgească orizonturile cunoașterii. Astfel,cu ajutorul unor programe de muncă dedicate studenților, și-a îndreptat pașii spre Statele Unite ale Americii și Germania, unde s-a făcut imediat iubită, datorită spiritului ei prietenos și a naturii ei vesele. Înveștea mult în relațiile cu persoanele dragi și avea dăruirea de a-i motiva să-și continuie studiile și formarea intelectuală. Pentru Alexandra, formarea educațională a constituit mereu un factor important, ea însăși continuându-și studiile post-universitare și lărgindu-și sferă cunoașterii. A abordat un domeniu nou pentru ea, cel economic și a absolvit cu succes și aprecieri din partea profesorilor, masteratul . Impresionat fiind de rezultatul final al lucrării de licență, profesorul îndrumător i-a propus Alexandrei să înceapă doctoratul, pas ce urmă să-l facă în anul următor, dacă timpul ar fi fost de partea ei. (sursa: www.alexandrananu.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *