AUAN Sponsoring-Projekt durch WENGLOR finanziert-2015
7 Februar 2016
Spende – Möbel für Jugendliche – 2016
21 Februar 2016

Tribuna – 09.02.2016

Colegiul Tehnic Energetic a inaugurat un cabinet de limbi moderne, de 45.000 lei
Andra MARINESCU
340 vizualizari
Colegiul Tehnic Energetic a inaugurat un cabinet de limbi moderne, de 45.000 lei
*Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu are, de săptămâna trecută, un cabinet multimedia de limbi moderne aplicate în tehnică, finanţat, prin Asociaţia Umanitară „Alexandra Nanu“, de Wenglor Sensoric România, cu 45.000 lei.*
„Ni s-a părut o idee excelentă să ajutăm la înfiinţarea acestui laborator de limbi moderne aplicate. Noi, ca asociaţie, avem ca obiectiv performanţa elevilor, viitori studenţi“, a spus Anca Oprean, preşedintele AUAN. Decizia Wenglor de a se alătura Asociaţiei Umanitare, atunci când ea a luat fiinţă, s-a bazat şi pe faptul că Alexandra, cea care a inspirat existenţa organizaţiei, a fost angajată în cadrul firmei.
„Avem încredere în acţiunile membrilor AUAN“
La inaugurarea laboratorului, au fost atât reprezentanţi ai AUAN, cum a fost şi Dorica Nanu, mama Alexandrei şi directorul executiv al Asociaţiei, cât şi reprezentanţi ai companiei Wenglor. „Scopul companiei noastre este acela de a contribui la construcţia solidă a viitorului comunităţii sibiene. Suntem convinşi că temelia acestei construcţii este şi va fi întotdeauna educaţia. Tocmai de aceea Wenglor colaborează cu AUAN. Avem încredere în acţiunile membrilor AUAN, împărşim aceeaşi ideologie. Activitatea principală a Asociaţiei este de a susţine financiar elevii cu rezultate foarte bune, ale căror familii, din păcate, nu reuşesc să îi susţină şi să le crească performanţele“, a spus Herbert Oprea, administratorul companiei. De asemenea, acesta a recunoscut, că, iniţial, voia să sponsorizeze, la Colegiul Energetic, un proiect ce viza un laborator tehnic. Firma s-a răzgândit, pentru că „unitatea de învăţământ este dotată cu tot ce are nevoie“.
„Orice limbă străină învăţată este o lume în plus“
Din partea Primăriei, joi, a fost prezentă Simona Pop, şef al Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat Sibiu. „Aş dori, în primul rând, să felicit conducerea unităţii de învăţământ, care, în decursul anilor, a dat dovadă de o colaborare deosebită cu Serviciul nostru. (…) Chiar dacă este un Colegiu Energetic, copiii de aici trebuie să înveţe de toate“, a spus aceasta. La rândul său, inspectorul şcolar general adjunct  Christine Manta-Klemens a subliniat importanţa învăţării unei limbi străine: „Orice limbă străină învăţată este o lume în plus, o şansă de angajare în plus“.
Potrivit directorului Sorin Volosciuc, cinci cadre didactice predau limbi străine, la Colegiul Tehnic Energetic.
Laboratorul inaugurat joi este dotat cu sisteme de ultimă generaţie, mobilier, laptop, videoproiector şi un cabinet auxiliar, unde profesorii să îşi ţină materialele. Tot în anexă se găsesc un scanner şi o imprimantă, pentru pregătirea cadrelor didactice.

Es können keine Kommentare abgegeben werden.